Tarkkuuslajit
Frisbeegolfharjoittelun pelillistäminen liikuntatunnille
Demossa käydään läpi frisbeegolfin junioritoimintaa varten luotuja pelejä, jotka sopivat myös liikuntatunneille. Ohjelmassa myös pieni osuus yleisestä suoritustekniikasta.
Kouluttajana toimii Frisbeegolfliiton aluekouluttajana toimiva henkilö.
Innostavaa ja kannustavaa koulusuunnistusta
Erilaisia suunnistusharjoitteita, joissa jokainen oppilas saa kiinni lajin punaisesta langasta ja opettaja pystyy seuraamaan oppilaan edistymistä.
Anu Reiman
Kouluttajana Anu Reiman, suunnistusseura Angelniemen Ankkurin nuorisopäällikkö. Toimin Suomen Suunnistusliitossa lasten ratojen kouluttajana ja olen puheenjohtajana liiton seuratoimintaryhmässä, jossa kehitetään ja tehdään linjauksia lasten ja nuorten suunnistukseen. Oma suunnistusura on alkanut jo lapsena. Opettajan työstä kokemusta sekä ala- että yläkoulusta.
Anu Reiman
Biljardikeppiä ja oppimisen porkkanaa
Ytimessä on tietenkin itse pallon lyöminen. Usein haasteena on aiemmin hankitun väärän lyöntitavan poisoppiminen. Oikean lyöntitavan eri vaiheet (linjaus ja tähtäys, lyöntiasennon löytäminen, lyöntikäden asento ja tukikäden positio, valmistelevat heilautukset, loppuun saatettu lyönti) ovat kuitenkin hyvin perusteltavissa ja näin ollen oppijan hyväksyttävissä. Tärkeää on tietenkin antaa oppijalle mahdollisuus toiston kautta, mielekkäillä harjoituksilla ja onnistumisen tunteilla todeta itse tästä saavutettu hyöty.
Toisena haasteena on tietenkin maltti, jota vaaditaan pelitilanteen tarkasteluun ja oikean lyöntivoimakkuuden, mahdollisen kierteen ym. valinnassa. Tärkeää on tietenkin päästä pelaamaan, jolloin ennen jokaista lyöntiä oppija perustelee valintansa. Samalla saadaan hätäily-kerrointa pois lyöntivuorossa olevalta.
Kari Koivunen
Toimin apulaisrehtorina Salon kansalaisopistolla ja olen myös paikallisen biljardiseuran sihteeri. Toisen opettajan kanssa olemme vetäneet biljardisalillamme biljardi- ja snookerkursseja, joissa painottuvat oikean lyöntitavan eri vaiheet, kierteet, vallilyönnit, apuvälineiden käyttö, safety- ja snookertilanteet ja niiden purku sekä tietenkin eri pelimuotoihin liittyvän strategisen peliälyn kehittäminen.
Kari Koivunen
Draivia kouluun
Draivia kouluun! – monipuolista toimintaa liikuntatunneille Koulujen liikuntatunneille suunnattu Draivia kouluun! -ohjelma vastaa uuden opetussuunnitelman tarpeisiin ja tuo golfin ”lasten näköisenä” ja turvallisena liikuntatunneille. Liikuntasalissa tai koulun pihalla toteutettavat Draivia kouluun! -liikuntatunnit tuovat oppitunneille lisää hauskuutta, oppia golfista ja paljon liikettä motoristen perustaitojen, havaintomotoristen taitojen ja fyysisten ominaisuuksien opetteluun.
Draivia kouluun! -tunnit voidaan koostaa joko pistetyöskentelynä pareittain tai liikuttamalla koko ryhmää samanaikaisesti. Harjoitukset kehittävät perusliikuntataitoja laaja-alaisesti: liikkumis-, tasapaino- ja välineenkäsittelytaito, nopeus, voima, kestävyys sekä liikkuvuus.
Puistogolf on matalan kynnyksen tuoda golfin pelillisyys liikuntatunneille. Välineinä käytetään kevyitä ja helppoja Draivia kouluun – välineitä ja salibandypalloja. Väylät voidaan rakentaa puistoon, metsään, koulun kentälle tai vaikkapa fribeegolf-radalle.
Kouluttajat
Tero Kokkonen (LitM, Golfpro) on koulutettu golfopettaja ja Suomen Golfliton opettajakouluttaja. Tero toimii aktiivisesti Tampereen seudulla kouluttaen golfia kasvatustieteen ammattilaisille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.
Samuli Pentinniemi (LitM) ja Jesse Takala (KM) toimivat Suomen Golfliiton opettajakouluttajana Keski-Suomen alueella, minkä lisäksi he toimivat golfliiton kouluttajina seuratyöntekijöille suunnatuissa ohjaajakoulutuksissa. Herrojen vastuulla on myös Muuramen golfseuran junioritoiminta ja sen kehittäminen.
Jesse Takala, Tero Kokkonen ja Samuli Pentinniemi