Musiikkiliikunta

Power Mover 2024 - Barbie edition 

Tule opettelemaan Power Mover 2024 koreografia Barbie -elokuvasta tuttuun biisiin DANCE THE NIGHT AWAY (Dua Lipa) koreografin ja tanssinopettajan Lotta Kaarlan johdolla. Käymme läpi koreografian askel askeleelta ja samalla kuulet vinkkejä, miten koreografiaa ja liikkeitä voi muokata erilaisille ryhmille sopiviksi. Pääosassa tässä tanssissa on hauskanpito ja yhdessä tekeminen, joten suorituspaineita ei tästä tanssista tarvitse ottaa. 

Lotta Kaarla
on Tampereella asuva tanssitaiteilija, tanssinopettaja ja koreografi. Hänellä on pitkä kokemus esiintyjänä erilaisista musikaaleista ympäri Suomea ja tällä hetkellä hän toimii päätoimisena tanssinopettajana Tampereen yhteiskoulun lukiossa, joka on ilmaisutaidon erityislukio. Lotan motto on, että tanssi kuuluu ihan kaikille! Opettamisen lisäksi hän taiteilee, visioi ja haastaa itseään opiskelun, koulutuspolitiikan ja taidekentän välimaastoissa. 

Lotta Kaarla. Kuvaaja: Ilkka Aaltonen

Dance 1 ja 2: Feel the beat - tanssi kuuluu kaikille

Tanssi kuuluu kaikille ja se tulisi koulumaailmassa olla mahdollisimman helposti lähestyttävässä muodossa. Feel the beat ajatuksella uppoudutaan mukaansatempaavan musiikin kautta "tanssityylien coctailiin" jossa pääasia on nauttia liikkeestä ja heittäytyä.

Jessi Rousku
Jessi on turkulaisen tanssikoulu Funkyn perustaja ja pitkän opettajauran omaava tanssin ja liikunnan ammattilainen. Jessin tunneilla tuntuu kokemus ja kannustava ote - pääset nauttimaan kokonaisvaltaisesta liikkeestä  tämän positiivisen opettajan johdolla.

Jessi Rousku

Total WorkOut

Oletko joskus käynyt tehokkaalla ryhmäliikuntatunnilla, joka ei vaadi vaikeaa koreografiaa tai tanssitaitoa? Tämä on se tunti. Tunnin aluksi lämmitellään sarjalla, jossa pääset vapauttamaan sisäisen taistelijasi. Lämmittelyn jälkeen nostetaan sykettä, ja laitetaan lihakset hommiin yksikertaisilla ja tehokkailla liikkeillä. Lopuksi tehdään lyhyehköt venyttelyt. Koko homma tehdään omalla kehonpainolla, mutta settiä pystyy jatkossa muokkaamaan myös oman mielen, ja ryhmän mukaan niin, että treeniin on mahdollista ottaa mukaan painoja tai vastuskuminauhoja tms. Musiikki on tärkeässä roolissa tässä treenissä, mutta vain osa treenistä tehdään musiikin tahtiin. Suurin osa treenistä tehdään itseä, ja kelloa vastaan, jolloin jokainen pystyy tekemään treenin oman kuntonsa ja mielensä mukaan.

Satu-Marja Lassila
Aamukahvia ja auringonlaskuja rakastava liikunnanopettaja Salosta, Armfeltin koulusta. Liikunnanopettajan työ on maailman paras työ, mutta ennen kun löysin tämän työn, olin valmistunut liikunnanohjaajaksi (AMK), ja työskentelin liikunnanohjaajana kuntokeskuksilla. Ryhmäliikuntojen ohjaus oli silloin minulle työ, nykyisin se on minulle rakas harrastus, ja olenkin ohjannut ryhmäliikuntatunteja jo yli 20 vuotta. Ryhmäliikuntatuntien lisäksi harrastan kuntosalilla hikoilua, koirani kanssa metsässä haahuilua, leipomista ja opiskelua (ravitsemustiede ja univalmennus).

Satu-Marja Lassila

Tanssillinen voimistelu

Tanssillinen voimistelu on perinteisen suomalaisen naisvoimistelun jatkaja, jonka suosio kasvaa koko ajan. Lajin ydinajatus on keskustalähtöisessä liikkeessä ja virtaavuudessa, joka syntyy kun liikkeeseen yhdistetään hengitys ja liikkeet sidotaan sulavasti yhteen. Luovuus, esteettisyys, rytmisyys ja ilmaisullisuus korostuvat lajissa perusvoimistelutaitojen lisäksi. Tanvon voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa harraste- tai kilpatasolla. Tule demollemme oppimaan lajin perusteita, mm. vartalo- ja jalkatekniikkaa sekä hyppyjä. Tuntimalli on suoraan siirrettävissä kouluun, sisällöt ovat räätälöity koulumaailmaan sopiviksi ja mukaasi saat musiikkiin suunnitellut valmiit harjoitteet sekä sarjan.

Mirka Kanerva ja Linnea Remes
ovat Liikunnan vuosikurssimallia 2008 ja valmistumisestaan lähtien he ovat toimineet liikunnanopettajina pääasiassa yläkoulussa. Molemmilla on tanssillisen voimistelun lajitaustaa ja Mirka voimistelee seitsemättä vuotta Käpylän voimistelijoiden Taiga-joukkueessa. Molempien liikuntatunneilla opitaan tekemisen kautta, eli ei tarvitse olla huolissaan seisoskelusta, liiasta teoreettisuudesta tai tekniikan hiomisesta. Nauttiminen ja fiilistely hyvään musiikkiin on tärkeintä!

Mirka Kanerva ja Linnea Remes

Movement  

Kehonpainoharjoittelua pilke silmäkulmassa. Samalla harjoitat liikkuvuutta, reaktioherkkyyttä, voimantuottoa ja koordinaatiota. Yllätyksellisyys, luonnollinen liikkuminen ja hauskuus samassa paketissa. Lupaan että saat työkalupakkiisi monta ideaa nuorille vietäväksi. Tunnilla ei tarvita välineitä eikä kenkiä.

Tanssi Lattarit / Afro 

Opit kaksi eri koreografiaa, ensimmäinen on afropohjainen koreografia, jossa on pilkahdus afrokuubalaisia rytmejä, sambareggaeta ja reggetonia. Toinen koreografia on lattaripainotteinen caribian iloisia rytmejä. 

Maria Härmä
Olen ikuinen iloliikunnan sanansaattaja. Olen liikuttanut eri ikäisiä jo 24 vuotta. Olen fysioterapeutti, personal trainer x2, koulutettu hieroja ja ikuinen tanssija. Lukuisat koulutukset/ kurssit liittyen liikuntaan, fysioterapiaan ja tanssiin ovat olleet osa elämääni koko aikuisikäni ajan. Olen utelias ja hassutteleva, joten tunneillani nauretaan, opitaan, kokeillaan ja kohelletaan paljon. Minusta ja koulutuksistani löydät lisää täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Maria Härmä

Wanhat tanssit

Esittelyssä uusia koreografioita tämän päivän vanhoihin. Tanssit pohjautuvat suomalaiseen kansantanssiin mutta modernilla twistillä ja musiikeilla. Näissä tansseissa korostuu niin suomalainen kulttuuriperimä kuin myös sukupuolineutraali ote tämän päivän vanhojentanssien tekemiseen.

Liina Siimes
Tanssinopettaja YAMK, FK on pitkän linjan tanssinopettaja ilmaisutaidon erityislukiosta Tampereelta. Vaikka tanssinopetustyö lukiossa nykyään kattaakin kaikenlaista paritansseista balettiin ja musikaaleista koreografioihin, Liinan tanssilliset juuret ovat syvällä kansantanssin maailmassa ja kokemusta lukion vanhojentansseistakin jo yli 20 vuoden ajalta. Sukupuolineutraalius ja sen lisääminen vanhojentansseissa on Liinalle tärkeä teema siinä missä nuorten tutustuttaminen omaan tanssiperinteeseemmekin. 

Liina Siimes