Kehonhallintaa ja -huoltoa

Kehonhallintaa Pilates-menetelmällä

Pilates-harjoitteet kehittävät kehotietoisuutta, kehonhallintaa, lihasvoimaa ja liikkuvuutta. Harjoitteissa korostuvat keskivartalon lihasten käyttö ja syvä hengitys. Demo on 45 min tuntikokonaisuus, mutta harjoitteet ovat helposti siirrettävissä esim. kuntopiiriksi ja oiva vaihtoehto perinteisille lihaskuntoliikkeille.

Rauhoitu ja rentoudu joogan keinoin

Tässä demossa pysähdytään kuuntelemaan omaa kehoa asanasarjojen tahtiin. Harjoitus pohjautuu Pohjois-Intialaiseen dynaamiseen hathajoogaperinteeseen. Rauhalliseen tahtiin toistetut venyttävät ja vahvistavat asennot sopivat jäykällekin kropalle. Tässä joogassa emme kilpaile tai vertaa. Lopuksi tehdään rentoutusmatka mielikuvin. Asanasarjoja voi hyödyntää koululiikunnassa vaikkapa myös esim. alkuverkkaan tai loppuvenyttelyn sijaan. 

Jenni Luodes
KM, erityisopettaja, PhysioPilates-ohjaaja, joogaopettaja RYT200 ja meditaatio-ohjaaja on ryhmäliikuntakonkari 25 vuoden ohjauskokemuksella. Zumban, jumpan ja lavis-humpan ohella hän on keskittynyt kehotietoisiin tunteihin kuten joogaan ja pilatekseen. 

Jenni Luodes

Ropseskipping 1 - Hypi yhdessä

Pitkällä narulla (long rope) tehtäviä leikkejä ja yhteistoiminnallisia harjoitteita

Hauskaa ja tehokasta yhdessä liikkumista joka sopii niin vasta-alkajalle kuin jo hyppineillekin, koska narulla voi hyppiä lukemattomilla eri tavoilla. Tule hakemaan vinkit liikuntaan, jota voi tehdä niin sisällä kuin ulkona. Ryhmässä tehtävät harjoitteet mahdollistavat kaikkien liikkujien osallistumisen, sillä pitkän naru läpi voi mennä niin hyppien kuin pyörätuolillakin eli tule kysymään vinkkejä myös soveltavaan liikuntaan, jos kaipaat niitä. Tavoitteena tehokkaat, innostavat ja yhteisölliset vinkit. Lenkkarit jalkaan tunnille.

Miriam Hägele (RSH) ja Liisa Lappalainen (Voimisteluliitto)
Miriamilla on vuosien rope skipping kokemus Saksasta. Miriam on lajin todellinen liikepankki ja pioneeri Suomessa. Liisa toimii Voimisteluliitossa ja tekee mm. kouluyhteistyötä liikunnallisen arjen tukemiseksi.

Miriam Hägele                     Liisa Lappalainen

Ropseskipping 2 - Shufflausta narulla

Yhdistä Rope Skippingiä, tanssia ja musiikkia. 
Mukana Polarin sykkeenseuranta. 

Narulla hyppäämistä musiikin tahdissa! Tunnilla tehdään yksin hyppelyn harjoituksia yhdistämällä hyppimistä shuffletanssiin ja pienistä osista muodostuu kokonainen sarja hypittäväksi. Tehokasta ja innostavaa. Narun saat tunnilta, lenkkarit pitää olla jalassa.

Jutta Joelsson
on aloittanut hyppynarulla treenaamisen keväällä 2021. Päivisin Jutta työskentelee musiikinopettajana ja iltaisin hän opettaa hyppynarun lisäksi shuffletanssia. Hän yhdisteleekin hyppynarun kanssa paljon juuri shufflen askeleita, mutta hänellä on kokemusta myös monista muista eri tanssilajeista.

Jutta Joelsson

Cheerleadingin perusteet

Cheerleading-tunnilla kokeillaan monipuolisesti lajin eri osa-alueita kuten maa-akrobatiaa, ihmisnostoja (stuntti) sekä hyppyjä. Cheerleadingin lajiliikkeitä on mahdollista sisällyttää liikuntatunteihin monella eri tapaa joko lajina itsessään tai esimerkiksi osana lämmittelyä tai motoriikkaharjoittelua. Cheerleading sopii hyvin eri-ikäisille ja -tasoisille liikkujille. Tunneilla saa hyviä esimerkkejä siitä, miten lajiin voi tutustua ja miten sitä voivat harjoitella jo vähän kokeneemmat ja taitavammat liikkujat.

Jenni Salomäki
Suomen Cheerleadingliiton valmennusosaamisen kehittäjä.

Jenni Salomäki