Vuoden 2019 terveystiedon opettaja Pirjo Orkovaara Vihdistä

6.11.2019

Pirjo on pitkänlinjan terveystiedon opettaja ja on toiminut jo yli kolmen vuosikymmenen ajan liikunnan ja terveystiedon opettajana Vihdin lukiossa. Pirjolle on tärkeää opiskelijan ajattelun taitojen kehittyminen sekä terveystietoon liittyvän ajattelun tekeminen näkyväksi.


Pirjo on ollut tekemässä useita terveystiedon kirjasarjoja yläkouluun ja lukioon. Lisäksi hän on tuottanut Duodecimin Kouluterveyskirjastoon opetuspaketteja eri terveystiedon sisällöistä. Ajattelutaidot ovat olleet keskiössä myös oppikirjasarjojen tekemisessä.


Pirjo on ollut kehittämässä terveystieto-oppiainetta valtakunnallisesti ja on toiminut useissa eri työryhmissä, muun muassa Ylioppilastutkintolautakunnan terveystietojaostossa ja LIITO ry:n ensimmäisessä terveystieto työryhmässä, joka laati terveystiedon preliminäärikokeita ja teki ylioppilaskokeen pisteytysohjeita.


Pirjo on erittäin innostunut työstään ja on halukas kehittämään terveystieto oppiainetta. Pirjon rautainen ammattitaito tulee esiin yhteistyössä kollegoiden kanssa ja häneltä saa aina apua ja tukea omaan työhön.