Uusi työntekijä aloittaa LIITO ry:n toimistossa

3.4.2023

Energiset terveiset LIITO ry:n toimistolta ensimmäisen työpäivän aherruksen keskeltä! Liiton hallitus on päättänyt palkata minut määräaikaiseksi erityisasiantuntijaksi 15.6 saakka ja elokuusta lähtien jatkan kaksi päivää viikossa liitossa samassa tehtävässä. Tehtävänkuvaani kuuluu liikunta ja terveystieto oppiaineiden aseman edistäminen, yhteiskuntasuhteiden luominen sekä ylläpitäminen ja jäsentemme edunvalvontaan liittyvä taustatyö, ajankohtaiset kysymykset ja viestintä. 

Olen ollut Liiton hallituksessa neljä vuotta ja toiminut viime aikoina hallituksen toisena varapuheenjohtajana. Olen myös toiminut työhyvinvointi ja edunvalvontatoimikunnan puheenjohtajana kolmen vuoden ajan. Irtisanouduin hallituksesta hoitaakseni uutta työtehtävääni ja hallitus jatkaa syyskuun vuosikokoukseen asti nykyisellä kokoonpanolla. Ihanien oppilaiden ja valvontaluokkani jättäminen sijaisen huomaan loppukevääksi tuntui haikealta. Onneksi tavataan taas kevätjuhlassa ja saan jättää kunnon jäähyväiset lähteville ysiluokkalaisille.

Näin eduskuntavaalikeväänä järjestömme hallitus ja yhteistyökumppanimme ovat tehneet aktiivista vaikuttamistyötä poliitikkojen suuntaan ja työ jatkuu nyt hallitusohjelman suunnitteluvaiheessa entistäkin tarmokkaammin. Tavoittelemme liikunnanopetuksen ja terveyskasvatuksen huomioimista valtakunnantason päätöksenteossa muun muassa lasten ja nuorten liikkumattomuuden ja mielen hyvinvoinnin haasteiden ratkaisemisessa. Odotan innolla tulevia keskusteluja asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa. Jalat ovat pingottuneina lähtötelineissä valmiina pyrähtämään matkaan ja mieli on positiivisesti virittynyt tulevaan koitokseen. Eiliset eduskuntavaalit starttasi vauhtikevään, nyt vain katse tiukasti maaliin.

Otathan yhteyttä aina, kun herää kysyttävää tai ajatuksia! Yhdessä olemme vahvempia.

Heidi Rautajoki 
heidi.rautajoki(at)liito.fi