Turvaope

6.5.2020

Podcast siitä, miten opettaja voisi omalla toiminnallaan edistää turvallista ilmapiiriä koulussa. Podcastin ensimmäinen kausi on kuunneltavissa osoitteesta  https://turvaope.wordpress.com/ tai Spotifyssa hakusanalla Turvaope.

Turvaopen kolme tärkeintä tavoitetta ovat:

  • Tuottaa ajatuksia ja tunteita herättävää materiaalia, joka saa aikaan oivalluksia omasta työstä, arvoista ja asenteista
  • Lisätä lasten ja nuorten parissa työskentelevien pätevyyttä edistää turvallisuuden tunnetta ja tasa-arvoista kohtelua
  • Toimia jatkuvan oppimisen, hyvän mielen ja sopivan perseilyn lähettiläinä opetusalalla!

Turvaope on Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijan Ilarin, Villen ja Ellun vetämä podcast. Me halusimme oppia lisää meille tärkeästä aiheesta ja tarjota opiskelukavereille sekä tuleville ja jo työskenteleville kollegoille tietopaketin turvallisesta ilmapiiristä. Jokaisessa jaksossa on vieraana yksi tai useampi kyseisen aiheen asiantuntija. Jaksojen aiheita ovat muun yhteisön arvot, oppilaan kohtaaminen, positiivinen pedagogiikka, tulevaisuuden koulu, opettajan työssä jaksaminen ja sukupuolinormit sekä muita teemoja.

Turvaopen toinen kausi on myös saatu nauhoitettua, ja uusien jaksojen julkaiseminen alkaa tällä viikolla! Kuusi uutta jaksoa julkaistaan loppukevään aikana. Voit seurata meidän touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa @Turvaope. 

Tervetuloa mukaan ääniaalloille ja mukavaa kevättä! 

Terkuin,

Ilari Konttinen, Ville Laine ja Elina Kallinen

Liito ry ja Jyväskylän yliopisto ovat olleet mukana tukemassa tätä projektia.