Move!sta on moneksi – kokemukset jakoon -koulutus (1 op) 1.10.2019–30.4.2020

23.5.2019

UKK-Instituutti toteuttaa lukuvuonna 2019–2020 maksuttoman ”Move!sta on moneksi – kokemukset jakoon” -koulutus. Opetushallitus on myöntänyt valtionavustuksen monimuotokoulutukselle, jonka tavoitteena on lisätä perusopetuksen opetushenkilökunnan ja kouluterveydenhuollon Move!-osaamista ja kehittää Move!-toimintakulttuuria kouluissa.

Move!-koulutuksen viisi osiota

  1. Mitkä ovat Move!-järjestelmän tavoitteet ja miten ne saavutetaan?
  2. Miten toteutan Move!-mittaukset turvallisesti?
  3. Millaisia ovat alakoulujen Move!-prosessit?
  4. Millaisia ovat yläkoulujen Move!-prosessit?
  5. Miten Move!-prosessi parhaimmillaan toimii?

Koulutusosiot sisältävät lähi- ja verkkokoulutusta. Lähikoulutukset toteutetaan viidessä AVI-kaupungissa, kukin eri teemalla. Koulutustilaisuudet striimataan ja tallennetaan, jolloin osallistuminen onnistuu myös täysin verkossa. Kunkin osion verkkopaketti täydentää lähikoulutuksen teemoja. Verkkopaketti sisältää mm. asiantuntijoiden puheenvuoroja, ”Kysy asiantuntijalta” -palstan sekä työvälineiden ja toimivien Move!-käytänteiden jakamista osallistujien kesken.

Voit osallistua yhden opintopisteen laajuiseen koulutusprosessiin, jonka kesto on yhteensä noin puoli vuotta. Myös yksittäisiin koulutusosioihin osallistuminen on mahdollista. Koulutusprosessi toteutetaan 1.10.2019–30.4.2020.

Osaamista monen toimijan voimin

Koulutusta hallinnoi UKK-instituutin Terve koululainen -hanke. Yhteistyökumppaneita ovat mm. Jyväskylän yliopisto, LIKES/Liikkuva koulu, Opetushallitus, THL, valtion liikuntaneuvosto, aluehallintovirastot, Liito ry, Luokanopettajaliitto, OAJ ja Terveydenhoitajaliitto.

Vaikuta koulutuksen sisältöön – vastaa kyselyyn

Voit vaikuttaa koulutuksen sisältöön vastaamalla sähköiseen ennakkokyselyyn. Vastaaminen vie vain pari minuuttia. Avaa kysely ja vastaa viimeistään ke 29.5. Kyselyyn pääset lyhytosoitteella bit.ly/Move-ennakkokysely

Koulutuksen ohjelma ja aikataulu julkaistaan elokuussa 2019: https://www.tervekoululainen.fi/movekoulutus/