LIITO 1/23 pääkirjoitus: Hyvinvointi ja yhteistyö

17.2.2023

Vallitsevassa maailmantilanteessa sanat hyvinvointi ja yhteistyö ovat nousseet entistä tärkeämpään rooliin, niin myös liikunnan ja terveystiedon opetuksen yhteydessä. Kyseiset sanat pitävät sisällään käytännössä kaiken arjessamme tapahtuvan toiminnan. Nykypäivänä kukaan ei voi olla törmäämättä näihin sanoihin niin arkipuheessamme kuin eri medialähteitä käyttäessämme. Muuttuisiko arkemme, jos käsittäisimme näiden merkityksen ja vaikutusmahdollisuudet samalla tavalla?

Tammikuun lopulla olleet Educa-messut tarjosivat oivallisen tilaisuuden tutustua eri tahojen tarjoamiin materiaaleihin ja koulutusmahdollisuuksiin sekä solmia erilaisia yhteistyökuvioita. Messupäivät lisäsivät hieman tai jopa vähän enemmänkin ainakin minun hyvinvointia, toivottavasti myös sinunkin. Kiitos kaikille antoisista kohtaamisista ja keskusteluista messuosastollamme!

Opetus ja 3. sektorin hyödyntäminen

Käsissäsi olevaan lehteen olemme koonneet niin liikunnan kuin terveystiedon opetukseen liittyen monipuolisen läpileikkauksen eri tahojen tarjoamista tukimateriaaleista ja teemapäivistä sekä demoista. Toivottavasti jokainen teistä löytää jotain omaan arkeensa ja opetukseensa voimaannuttavaa tietoa, materiaalia, ideoita tai virikkeitä. Henkilökohtaisesti olen suorastaan ”informaatio ja ideointiähkyssä”, niin monesta artikkelista sai itselle oivalluksia, lisää tietoa ja tukea opetukseen sekä mahdollisuuksia viritellä jopa demovierailuja tälle keväälle. Olenkin hymyillyt koko tämän kirjoitusprosessin ajan, sillä tällä on Educa-messujen lisäksi ollut opetustyöhön ainakin minulle hyvin inspiroiva vaikutus.

Vinkkinä vielä, että lehden loppupuolelta löydät informaatiota kevään aikana tulevista koulutuksista sekä alkusyksyllä järjestettävistä opintopäivistä!

 "Jokaisessa työssä on jotakin hauskaa. Kun löydät tehtävästä sen hauskuuden, siitä tulee sinulle kuin leikkiä." P.L. Travers - Maija Poppanen

Aurinkoisen voimaannuttavia hetkiä niin työ- kuin vapaa-ajalle!

Satu