Ideoita liikunnan etäopetukseen

3.4.2020

Yleisiä ideoita

Tutustuminen uuteen lajiin
Valitse itsellesi tuntemattoman lajin ( laji, jota et ole harrastanut tai josta et tiedä paljoakaan) peli-, kilpailu- tai treenivideo. Lisää docs-päiväkirjaasi linkki ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:

1. Mikä laji ja miksi valitsit tämän lajin?

2. Mitä ominaisuuksia lajissa tarvitaan?

3. Missä ja miten lajia voi harrastaa?

4. Mitä huomioita teit lajista, harjoittelusta, taidosta tai muusta vastaavasta?

Liikuntapäiväkirja
Liikuntapäiväkirjan pitäminen ja sen vertaaminen esimerkiksi liikuntasuosituksiin. Puhelimeen voi ladata myös askeleita mittaavia sovelluksia, jota hyödyntää tässä yhteydessä.

Sporttipankin etäopetusideat

Seppo.io
Seppo.io voi kokeilla ilmaiseksi. Pelissä liikutaan esimerkiksi koulun tiloissa, kaupungin keskustassa tai luokkaretkikohteessa. Pelilautana toimii valitun alueen kartta.

PE Center
PE Centeriin voi tutusta ilmaiseksi. Paljon liikuntamateriaali liikunnan opettamiseen uuden OPSin mukaisesti.

HeiaHeiaGPS:n hyödyntäminen

Pokemon go sovellus

Sports-tracker sovellus
Tutustu esimerkiksi karttapohjan hyödyntämiseen.Erilaisiin liikuntaympäristöihin ja lajeihin tutustuminen 

Kuntoilu
Sportyplanner-sovellus
Patrner-workout

Suunnistus /luontoliikunta
Tässä yksi suunnistuksen ja lenkkeilyn yhdistävä tunti-idea. Ollut yksi suosituimmista etätunneista lukiolaisten palautteissa. Lenkkeily+karttamerkit. Kertaa yleisimmät karttamerkit Lenkkeile tunnin aikana 45-60 minuuttia. Ota lenkin varrelta kuusi kuvaa erilaisista paikoista, jotka voidaan kuvata karttamerkeillä kartassa. Kuvista voi tehdä kuvakollaasin. Luettele, mitä merkkejä kuvissa on. Esim. 1. Kuoppa 2. Tienristeys 3. Polku jne. (Eräs opiskelija kuvasi vielä tarkasti, minkälaisella karttamerkillä tätä paikkaa kuvataan esim. kuoppa = ruskea v-kirjain. Tämäkin saattaisi toimia)

Luontobingo
Oppilas saa lapun jossa eri asioita löydettäväks luonnosta. Kamoista kuva ja palautus classroomin kautta. Oppilas voi kuvat myös itsensä kuvaan. Tällä varmistetaan, että oppilas on itse tehnyt tehtävät. Kuvista voi toteuttaa esimerkiksi yhdeksän kuvan koonnin piccollage sovelluksella

MOBO kiintorastien nykyaikainen versio

Tanssi /ilmaisuliikunta

Vesiliikunta
SUH:n materiaalia vesiliikuntaan etäopetuksena. Myös jääturvallisuuteen materiaalia: