European School Sport Day 25.9.2020

18.9.2020

European School Sport Day 2020

European School Sport Day pyrkii liikuttamaan lapsia ja nuoria eri puolella Eurooppaa. Koulut voivat järjestää omannäköisen tapahtumansa käytettävissä olevilla tiloilla ja välineillä. European School Sport Day oli suunniteltu toteutettavaksi tänäkin vuonna 25.9.2020 erilaisina tapahtumina. Korona-tilanteesta johtuen tapahtumien järjestäminen on kuitenkin joko täysin tai osittain kiellettyä ympäri Eurooppaa. Tästä huolimatta Hungarian school sport federation haluaa, että lapset liikkuisivat mahdollisimman paljon kyseisenä päivänä, vaikka varsinaisen tapahtuman järjestäminen ei olekaan mahdollista. Näin ollen toiveissa on, että koulut ympäri Euroopan raportoisivat miten heillä liikutaan virallisena Euroopan liikuntapäivänä 25.9. (tai viikon 39 aikana) joko liikunnanopetuksen parissa tai välintunneilla.

Haastamme mukaan suomalaiset koulut ja erityisesti liikunnanopettajat raportoimaan, miten lapset liikkuvat koronatilanteesta huolimatta koulupäivän aikana. Kannustimena arvomme osallistuneiden kesken lahjakortteja Piresman nettikauppaan, jonka koulu voi käyttää liikuntavälineiden hankintaan.

Mitä osallistuminen vaatii?

Ennakkorekisteröitymisen 

-  Raportoinnin European School Sport Day osallistujamääristä 10.10.2020 mennessä

-  5 valokuvaa toiminnasta ladattuna raportointilomakkeelle.  

Rekisteröinti ja raportointi vievät aikaa noin 2-5 minuuttia.

Lisäksi suositellaan, että viikosta julkaistaisiin muutama sosiaalisen median julkaisu aihetunnisteella #essd2020 , #beactive ja #ESSDFIN

Valokuvia otettaessa on hyvä huomioida, että kuvista selviäisi millaisesta toiminnasta on kyse, mutta kuvissa mahdollisesti näkyvät henkilöt eivät olisi tunnistettavissa.

Rekisteröidessä tiedustellaan koulun ID-numeroa. Tähän voi kirjata esimerkiksi koulun nimestä kolme ensimmäistä kirjainta ja postinumeron. Rekisteröinti pitää vahvistaa sähköpostiin saapuvalla linkillä. 

Arvonta

-  Kaikkien osallistuneiden* koulujen kesken arvotaan vähintään kuusi 200 euron (alv 0%) lahjakorttia www.piresmanet.fi verkkokauppaan. 

*osallistumiseksi luetaan ne koulut, jotka ovat rekisteröityneet sivulla, toteuttaneet liikunnallisen aktiviteetin ja laatineet koonnin sivulla 10.10.2020 mennessä.

Arvonnan säännöt on liitteenä. 

Mahdolliset yhteydenotot
kasper.j.salin(at)jyu.fi 

Yhteistyössä mukana
Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry. ja Oy Piresma Ab

Toivomme jäsentemme aktiivista osallistumista Eurooppalaiseen liikuntapäivään.