Miniopintopäivät - lippupallo ja pesäpallo Tampereella

  • ke 11.9.2024 klo 17:3020:30
  • Kiovanpuiston kenttä
  • Tampere

Uuden opetussuunnitelman hengessä Pesäpalloliiton ja Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liiton kanssa räätälöity koulutus liikunnanopettajille. Katso tarkempi ohjelma alempaa. 

Aikataulu

17.30-18.55 Lippupallo 

18.55-19.05 Tauko

19.05-20.30 Pesäpallo 

Kohderyhmä

Yläkoulun ja toisen asteen liikunnanopettajat. Koulutus soveltuu myös alkakoulussa liikuntaa opettaville. 

Kouluttajat

Jenna Hautamäki, lippupallo
Riina Kankaanperä, pesäpallo

Järjestäjät

Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry
Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry
Pesäpalloliitto ry
Tampereen seudun liikunnan ja terveystiedon opettajat ry.

Hinta

Jäsenille ilmainen, muille 20 euroa. Hinta sisältää ohjelman ja välineet. 

Ilmoittautumiset

Viimeistään 3.9. lomakkeella

Ohjelma

Lippupallo
Lippupallon eli flag footballin demossa perehdytään erityisesti soikean pallon käsittelyyn. Miten palloa heitetään ja otetaan kiinni. Eri taitojen ja viitepelien kautta osallistujat oppivat joukkueelta vaadittavaa yhteistyötä. Lopuksi pelataan kouluissa ja olympialaisissa pelattavaa 5vs5 flagia, jossa kaikki pääsevät esiintymään lähtötaidoista riippumatta.

Pesäpallo
Pesäpallo on Suomen kansallislaji. Kuitenkin sen harjoittelu ja pelaaminen koetaan ajoittain kouluissa vaikeaksi ja passiiviseksi. Todellisuudessa pesäpallo on hyvin aktiivinen peli, joka osallistaa kaikkia ja mahdollistaa onnistumisen kokemuksia kaikille monipuolisuudellaan. Laji sisältää lukuisia erilaisia liikuntataitoja, kuten kiinniottamista, heittämistä ja lyömistä, jonka vuoksi se sopii erinomaisesti koululiikuntaan.

Pesäpallon demotunnilla käydään läpi monipuolisesti pesäpallotaitojen harjoittelemista aktiivisten ja mielekkäiden viitepelien avulla. Harjoitteet ovat sovellettavissa laajalle ikäskaalalle tarjoten sopivassa suhteessa onnistumisia ja haasteita. Demoilla keskitytään erityisesti välillä hankalaksi koetun syöttämisen ja lyömisen harjoittamiseen sekä kaikkia osallistavaan pelaamiseen heittämistä unohtamatta.