Opettajien arviointiosaamisen täydennyskoulutus ja sähköiset työkalut terveystiedon opetuksessa 11.9.2020 Helsingissä

7.5.2020

Paikka

Akava-OAJ-talo, os. Kellosilta 7, Helsinki

Ohjelma

8.30–9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00–12.00 Opettajien arviointiosaamisen kehittäminen, LitM Irinja Lounassalo, Liikuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto

12.00–13.00 Lounas

13.00–15.00 Terveystiedon opetuksessa toimivat sähköiset työkalut, LitM liikunnan- ja terveystiedon opettaja Anna Haapalainen

15.00–15.30 Iltapäiväkahvi + pieni makea

15.30–17.00 Terveystiedon opetuksessa toimivat sähköiset työkalut

Järjestäjät

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta (Arviointi).

Arviointiosaamisen täydennyskoulutuksen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO ry (Sähköiset työkalut).

Kohderyhmä

Arviointikoulutus on suunnattu liikuntaa ja terveystietoa opettaville opettajille sekä alan opiskelijoille. Sähköiset työkalut terveystietoon on suunnattu eri asteiden terveystiedon opettajille.

Hinta

Aamupäivän arviointikoulutukseen osallistuminen on maksutonta, sis. aamukahvin. Iltapäivän sähköiset työkalut koulutuksen hinta on 45 euroa, sis. iltapäiväkahvin. Lounaan voi varata etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä hintaan 10,70 euroa.

Ilmoittautuminen

Sitova ilmoittautuminen 28.8. mennessä  Sairastapauksissa peruutuksen voi tehdä lääkärintodistuksen esittämällä. Muissa peruutustapauksissa veloitamme 30 % osallistumismaksusta järjestelykulujen kattamiseen. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Koulutukseen otetaan rajallinen määrä osallistujia ilmoittautumisjärjestyksessä. Määrä tarkentuu tulevien viranomaisohjeiden ja sen mukaan montako osallistujaa tilaan voidaan ottaa. Vahvistamme osallistumisesi elokuussa. Pidätämme oikeudet muutoksiin koronatilanteen vuoksi.  

HUOM! Koulutuksiin voi osallistua ilman kannettavaa tietokonetta, mutta sen mukaan ottaminen on suositeltavaa.

Arviointikoulutuksen kuvaus 

Oppiminen ja arviointi liittyvät kiinteästi toisiinsa. Opetushallitus tarkensi perusopetuksen arviointilinjauksia helmikuussa 2020 ja lukion uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön elokuussa 
2021, minkä vuoksi opettajien kriteeriperusteisen arviointiosaamisen päivittäminen on nyt ajankohtaista. Tule kehittämään arviointiosaamistasi ja laajentamaan käsityksiäsi arvioinnista. Koulutuksen 
tavoitteena on kannustaa osallistujia monipuolistamaan arviointikäytänteitään ja lisätä osallistujien ymmärrystä oppimista tukevasta arvioinnista. 

Kouluttaja on LitM Irinja Lounassalo, joka on toiminut liikunnan ja terveystiedon opettajana niin perusopetuksen, ammatillisen koulutuksen kuin korkeakoulutuksen puolella. Tällä hetkellä hän työskentelee kouluttajana Liikuntaa ja terveystietoa opettavien opettajien arviointiosaamisen kehittämishankkeessa Jyväskylän yliopistolla liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Lounassalo tekee väitöskirjaa, joka käsittelee liikunta-aktiivisuuden muutosta lapsuudesta aikuisuuteen ja elinikäisen liikunta-aktiivisuuden merkitystä terveellisen elämäntavan muodostumisessa.

Terveystiedon opetuksessa toimivat sähköiset työkalut -koulutuksen kuvaus 

Yleisön pyynnöstä viime syksyn Terveystiedon teemapäivässä pidetty luento Sähköiset alustat terveystiedon opetuksessa saa jatkoa. Tunnin sijaan aiheen käsittelyyn on varattu nyt aikaa 3,5 tuntia. 
Luennolla esitellään terveystiedon opetuksessa toimiviksi havaittuja sähköisiä työkaluja ja tutustutaan niihin tarkemmin. Tavoitteena on poimia esitykseen oppimista sekä arviointia tukevia työkaluja 
sekä pyrkiä samalla tuomaan toiminnallisuutta tunnille.

Kouluttaja Anna Haapalainen kuvailee itseään seuraavasti: Olen "nörttäävä jumppapirkko" Etelä-Savosta. Työskentelen liikunnan ja terveystiedon opettajana Mikkelissä Rantakylän yhtenäiskoulussa, joka on tunnettu innovatiivisesta otteesta opetusteknologian suhteen. Olen toiminut useamman vuoden tutoropettajana ja kouluttajana milloin milläkin nimikkeellä: bittiope, digitutor, toiminnallisen oppimisen tutor. Innostun helposti ja kokeilen mielelläni uutta tekniikkaa ja uusia sovelluksia opetuksessa. Teknologia nähdään usein syynä liikkumattomuuteen sekä huonoon fyysiseen toimintakykyyn. Itse pyrin ajattelemaan asiaa toisin päin. Opetuksessa yhdistelen mielelläni teknologiaa ja toiminnallisuutta. 


Irinja Lounassalo                                   Anna Haapalainen

Tulevat arviointikoulutukset 
Vastaava täydennyskoulutus arvioinnista tarjotaan syksyllä 2020 myös

  • Joensuussa pe 18.9.
  • Vaasassa to 24.9.
  • Turussa pe 2.10. ja la 3.10. (VESO)
  • Oulussa to 8.10.
  • Tampereella ma 19.10.
  • Jyväskylässä ti 3.11.

HUOM! Muissa koulutuksissa ei ole sähköiset työkalut terveystiedon opetuksesa osuutta. 

Tarkempaa tietoa koulutuksista saa Irinja Lounassalolta (irinja.lounassalo@jyu.fi) sekä Liito ry:n sähköisen tiedotuksen kautta kevään 2020 aikana.