LIITO ry Educa-messuilla 26.-27.1.2024

19.1.2024

Liikunnan ja Terveystiedon opettajat LIITO ry valvoo ja edistää liikunnan ja terveystiedon opettajien etuja ja ammatillista asemaa Suomessa. Liito ry työskentelee koko maan koulujen liikunta- ja terveyskasvatuksen sekä muun liikuntatoiminnan ja -palveluiden kehittämiseksi.

Tänä vuonna löydät meidät Opettajan olohuoneesta!

Opettajan olohuoneessa kymmenen pedagogista järjestöä ja Aineopettajaliitto esittelee omaa toimintaansa ja ajankohtaisia kuulumisiaan. Opettajan olohuoneeseen tullaan tutustumaan osastoihin, seuraamaan monipuolista lavaohjelmaa, tapaamaan kollegoita, juttelemaan ja viihtymään. 

Lue lisää LIITO ry:n järjestämistä lavaohjelmista.

Liito ry:n ständillä pääset muun muassa tutustumaan jäsensivujen terveystiedon ja liikunnan materiaalipankkiin ja saat valmiita ideoita suoraan oppitunneille vietäväksi.

Esittelyssä on terveystiedon materiaaleista dynaaminen itsearviointityökalu ja liikunnan materiaaleista Ski cross ampumahiihtorata, jonka taitotehtäviä voi käyttää sellaisenaan hiihtotuntien piristyksenä.

Jäsensivujen materiaalipankki terveystietoon ja liikuntaan

Materiaalipankki on yksi lukuisista jäsenillemme suunnatuista palveluista. Voit lukea lisää Liiton jäsenyydestä ja jäsenpalveluista täältä: Jäsensivut

Materilaalipankkiin on koottu Liito ry:n materiaaleja ja vinkkejä sekä eri tahojen, kuten terveysjärjestöt, lajiliitot, hankkeet tai yksittäiset yhdistykset tai seurat, tuottamia terveystiedon ja liikunnan opetusta tukevia materiaaleja.

Terveystieto: dynaaminen itsearviointityökalu

Educa-messujen aikana kartoitamme itsearviointityökalun avulla opettajien terveystiedon aineenhallintaa ja koulutustarpeita. Samanlaista itsearviointityökalua voit hyödyntää oppilaiden itsearvioinnissa sekä oman opetuksen tehokkuuden arvioinnissa.

Voit tulla täyttämään itsearviointilomakkeen Educa-messujen Opettajan olohuoneeseen Liito ry:n ständin tableteilla. Samalla voit tutustua jäsensivujen materiaalipankkiin ja jutustella kanssamme ajankohtaisista asioista.

Lyhyempi lomake

Pidempi lomake, jonka täyttämällä voit osalistua arvontaan. Arvonta ja itsearviointilomake avoinna myös etäosallistujille 26.-28.1.24.

Ohjeet lomakkeen kopiointia opetusta varten löydät jäsensivujen terveystiedon materiaalipankista.

Liikunta: esittelyssä valmis materiaali hiihtotunneille

Esittelyssä Rantakylän yhtenäiskoulussa Mikkelissä toteutettu Ski cross ampumahiihto seitsemäsluokkalaisille. Ampumahiihdon rangaistuskierroksella tehtäviä hiihdon taitotehtäviä voi käyttää erikseen hiihtotuntien piristyksenä.

Alta löydät tarkemman selvityksen tunnin tavoitteista, tunnin kulusta, tulostettavat taitotehtäväkortit sekä linkit taitotehtävien YouTube -videoihin.

Lisää ideoita talviliikuntaan löydät jäsensivujen materiaalipankista: Jää- ja lumiliikunta.

Oppitunnin tavoitteet, ohjeet ja kulku

Oppitunnin materiaalit

Videot: Soittolista Ski cross ampumahiihdon taitotehtävistä (Liito ry, YouTube)

Kooste: Taitotehtävä kooste ThingLinkissä, klikkaa tästä avataksesi saavutettavan näkymän sisällöstä

Tulostettava pdf: