Suomen ASH ry

Nikotiiniton aika – terveyden, ympäristön ja ihmisoikeuksien vuoksi

Nikotiini on voimakasta riippuvuutta aiheuttava, terveydelle haitallinen aine, jota saadaan tupakkakasvin lehdistä. Tupakkateollisuudelle nikotiini on polttoaine, joka ylläpitää tappavan tuotteen myyntiä ja kerää valtavia taloudellisia voittoja terveyden, ympäristön ja ihmisoikeuksien kustannuksella.

Nikotiinittomuus on vapautta. Nikotiiniriippuvuus on vain tupakkateollisuuden etu.

Lue lisää:
Nikotiiniton aika
Tietoa nikotiinista

Nikotiinittomuus on ympäristöteko

Tiesitkö, että tupakkaviljelmien tieltä kaadetaan trooppista metsää ja tupakan tuotannosta syntyy vuosittain satoja miljoonia kiloja jätettä? Oletko kiinnittänyt huomiota maassa lojuviin tupakantumppeihin? Ne ovat maailman yleisimpiä roskia, jotka levittävät ympäristöön myrkkyjä ja mikromuovia.

Ympäristöhaitat eivät koske pelkästään perinteisiä savukkeita, vaan kaikkia tuotteita, joissa on käytetty tupakkakasvia tai sen lehdistä saatavaa nikotiinia. Myös sähkösavukkeista syntyvä jäte on ympäristöhaitta, koska sähkösavukkeet sisältävät metallia, elektroniikkaa ja myrkyllisiä kemikaaleja.

Lue lisää tupakan ympäristöhaitoista. Tarjoamme käyttöösi myös infograafeja.

Tupakkateollisuus rikkoo ihmisoikeuksia

Tupakointi tappaa vuosittain yli 8 miljoonaa ihmistä, sekä käyttäjiä että tupakansavulle altistuvia sivullisia. Tupakkateollisuus rikkoo tupakan viljelijöiden, lasten ja vähemmistöjen oikeuksia – ja käärii valtavat voitot tappavalla tuotteellaan.

Lue lisää:
Tupakka ja ihmisoikeudet