Voimailua ja temppuilua

Levytankoharjoittelu

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Demon tavoitteena on esitellä levytankoharjoittelua nuorten ohjaamisen näkökulmasta. Demon jälkeen jokainen osallistuja tunnistaa turvallisen levytankoharjoittelun avainasiat, sekä osaa ohjata levytangolla tehtäviä harjoitteita. Demon aikana osallistujien kanssa käydään konkreettisesti läpi muutama yleisimmistä levytankoliikkeistä sekä niissä esiintyvistä haasteista.

Teemu Roininen
Olen ammattivalmentaja ja entinen kv-tason painonnostaja. Kansallisen ja kansainvälisen liiton tarjoamien koulutusten lisäksi olen suorittanut VAT ja VeAT tutkinnot. Toimin Suomen painonnostoliiton valmennuksen asiantuntijaryhmän jäsenenä ja olen toiminut nuorten maajoukkueen vastuuvalmentajana. Valmennan kv-tason painonnostajien lisäksi eri lajien harrastajia ja urheilijoita. Erityisosaamistani on levytankoharjoittelu, varsinkin painonnostoharjoittelu. Seuratasolla toimin aktiivisesti myös lasten ja nuorten valmennuksen parissa.

Teemu Roininen

Cheerleading

Cheerleading-tunnilla kokeillaan monipuolisesti lajin eri osa-alueita kuten maa-akrobatiaa, ihmisnostoja (stuntti), hyppyjä ja käsiliikkeita (motion). Cheerleadingin lajiliikkeitä on mahdollista sisällyttää liikuntatunteihin monella eri tapaa joko lajina itsessään tai esimerkiksi osana lämmittelyä tai motoriikkaharjoittelua. Cheerleading sopii hyvin eri-ikäisille ja -tasoisille liikkujille. Tunneilla saa hyviä esimerkkejä siitä, miten lajiin voi tutustua ja miten sitä voivat harjoitella jo vähän kokeneemmat ja taitavammat liikkujat. Kouluttajana toimii Suomen Cheerleadingliiton valmennusosaamisen kehittäjä Jenni Salomäki.

Kuvaaja: Tero Wester

Freegym

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Freegym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voltit, parkour, voimistelu ja voimaharjoittelu. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu. 

Freegym on Suomen Voimisteluliiton kehittämä voimistelun harrastamismuoto, joka on saanut suuren suosion voimisteluseurojen harrastajien parissa!

Olen Jarkko Harju 47v. telinevoimistelu valmentaja. Olen HIFK Gymnastics:n miesten telinevoimistelun lajivastaava. Telinevoimistelun aloitin 7 vuotiaana. Maajoukkueessa voimistelin yli 20 vuotta( 1989-2010). Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja ja palomies. Voimistelussa kiehtoo uuden oppiminen ja itsensä voittaminen, taitolajissa kuka tahansa pystyy kehittymään. Vuonna 2021 voimisteluliitto palkitsi minut vuoden lasten valmentaja ja kouluttaja palkinnolla. 

Jarkko Harju

Käsilläseisonta

Työpajoissa harjoitellaan käsinseisontaa kehittäviä voima-, tekniikka- ja liikkuvuusharjoituksia sekä kiinnitetään huomiota kehonhallintaan ja turvalliseen tapaan ohjata harjoituksia.

Sirkustelu

Työpajoissa tehdään monipuolisesti eri-ikäisille soveltuvia hauskoja liikunnallisia harjoituksia, pelejä ja leikkejä sirkusmaailmasta. Lisäksi harjoitellaan jongleerausta eri välineillä sekä yksin että ryhmässä (esim. pallot, keilat, devil stick). Harjoitusten tavoitteena on luoda hyvää ryhmähenkeä.

Pariakrobatia

Työpajoissa tutustutaan pariakrobatian perusteisiin sekä kehonhallintaan. Osallistujien kanssa keskitytään oikeanlaisiin tekniikoihin sekä turvalliseen tapaan ohjata harjoituksia.

Sorin Sirkus on Tampereella toimiva sirkustaiteen keskus. Sorin Sirkuksen ammattitaitoiset ja kokeneet sirkusopettajat ohjaavat kuusi työpajaa, joilla pääsee tutustumaan sirkuksen kiehtovaan maailmaan, haastamaan itseään ja saamaan uusia ideoita ja ajatuksia omaan työhönsä. Toiveiden ja tarpeiden mukaan työpajoissa keskustellaan myös turvallisesta ohjaustyöskentelystä sekä eri-ikäisille soveltuvista harjoituksista – tai keskitytään vain omaan kehoon!

Kuva: Heikki Järvinen

Kahvakuula

Tervetuloa heilumaan kahvaisen rautapallon parissa. Treenataan monipuolisesti kuulailun perusliikkeitä eli erilaisia heilaututuksia, punnerruksia, vetoja ja alaraajoihin kohdistuvia liikkeitä. Rautapallo ei ole tarkoitettu vain voiman kehittämiseen vaan se soveltuu erittäin hyvin myös toiminnalliseen liikkuvuusharjoitteluun. Tunnin jälkeen sinulla on hyvät perusteet pitää kahvakuulailua omilla tunneillasi ja voit hyödyntää oppeja myös omassa harjoittelussasi.

Crosstraining

Tunnin aikana treenataan toiminnallista liikkuvuusharjoittelua eli tehdään erilaisia liikkuvuutta, voimaa, hallintaa ja tasapainoa kehittäviä liikeyhdistelmiä omalla kehonpainolla. Tekniikkaosiossa paneudutaan koulumaailmaan soveltuvilla variaatioilla tempauksesta ja työnnöstä. Lisäksi tehdään muutamia erilaisia kiertoharjoituksia (painopiste kestävyyden ja voiman kehittämisessä), joiden avulla monipuolistat osaamistasi omien tuntien toteuttamisessa. 


Jarmo Pakkala, LitM
Olen ohjannut kahvakuulailua ja crosstrainingia vuodesta 2012 alkaen ja pyrkinyt jatkuvasti kehittämään omaa osaamistani, jotta voin olla asiantunteva ja innostava ohjaaja opiskelijoille ja asiakkailleni. Koulu- ja ohjaustyön lisäksi pakerran Sportyplannerin parissa ja sieltä löydät melkoisen määrän liikkeitä mm. crosstrainingiin ja kahvakuulailuun. 

Telinevoimistelu