Kamppailu

Lukkopaini

Lukkopaini on kamppailulaji, jossa tarkoituksena on hallita vastustajaa pystyssä ja matossa. Perinteisesti lajissa tavoitteena on saada vastustaja luovuttamaan lukkojen ja kuristusten avulla, mutta tällä demolla käydään koulumaailmaan soveltuvia pariharjoitteita ja perustekniikoita. Demon tavoitteena on tutustuttaa osallistujat lukkopainiin lajina sekä antaa erilaisia harjoitteita tukemaan kehonhallintaa ja kamppailutaitojen opetusta.

Kabaddi

Yhdistämällä hippaleikki, kamppailutaitoja ja hengen pidättäminen saadaan yhtälön tuloksena laji nimeltä Kabaddi. Tämän demon tarkoituksena on esitellä koululiikuntaan soveltuvaa versiota, sekä harjoitteita, jotka auttavat kehittymään tässä lajissa. Tämä erikoinen laji opettaa oppilaille perinteisen kamppailulajin tavoin toisen kunnioittamista, mutta myös tiimitaitoja, kommunikointia ja taktikointia. Lajin harjoitteiden varjolla osallistuja oppii myös tärkeitä itsepuolustustaitoja.

Antti Kaunisto
Kouluttajana toimii liikunnanopettaja Antti Kaunisto (LitM). Antti on kouluttanut kamppailutaitoja Puolustusvoimien palveluksessa, Jyväskylän Yliopistolla liikuntapedagogiikan syventävissä opinnoissa, sekä perusopetuksessa ja lukiossa. Liikunnanopettajan työn ohessa viimeisimpänä mausteena kamppailulajien saralla on opettaa kehonhallintaa kamppailulajien keinoin Tampereella Tesoman koulun urheilupainotuksen oppilaille. Oma valmennus- ja kilpaurheilutausta on lukkopainin ja brasilialaisen jujutsun parista. 

Antti Kaunisto

Koulupaini

Kuntonyrkkeily

Taekwondo