Kamppailu

Lukkopaini

Lukkopaini on kamppailulaji, jossa tarkoituksena on hallita vastustajaa pystyssä ja matossa. Perinteisesti lajissa tavoitteena on saada vastustaja luovuttamaan lukkojen ja kuristusten avulla, mutta tällä demolla käydään koulumaailmaan soveltuvia pariharjoitteita ja perustekniikoita. Demon tavoitteena on tutustuttaa osallistujat lukkopainiin lajina sekä antaa erilaisia harjoitteita tukemaan kehonhallintaa ja kamppailutaitojen opetusta.

Kabaddi

Yhdistämällä hippaleikki, kamppailutaitoja ja hengen pidättäminen saadaan yhtälön tuloksena laji nimeltä Kabaddi. Tämän demon tarkoituksena on esitellä koululiikuntaan soveltuvaa versiota, sekä harjoitteita, jotka auttavat kehittymään tässä lajissa. Tämä erikoinen laji opettaa oppilaille perinteisen kamppailulajin tavoin toisen kunnioittamista, mutta myös tiimitaitoja, kommunikointia ja taktikointia. Lajin harjoitteiden varjolla osallistuja oppii myös tärkeitä itsepuolustustaitoja.

Osallistujan on hyvä varautua pitkälahkeisella vaatetuksella (verkkari, trikoo tms.), jotta alusta ei polta polvia/kyynärpäitä.

Antti Kaunisto
Kouluttajana toimii liikunnanopettaja Antti Kaunisto (LitM). Antti on kouluttanut kamppailutaitoja Puolustusvoimien palveluksessa, Jyväskylän Yliopistolla liikuntapedagogiikan syventävissä opinnoissa, sekä perusopetuksessa ja lukiossa. Liikunnanopettajan työn ohessa viimeisimpänä mausteena kamppailulajien saralla on opettaa kehonhallintaa kamppailulajien keinoin Tampereella Tesoman koulun urheilupainotuksen oppilaille. Oma valmennus- ja kilpaurheilutausta on lukkopainin ja brasilialaisen jujutsun parista. 

Antti Kaunisto

Taekwon-Do

Taekwon-Do on Koreasta lähtöisin oleva kamppailulaji, joka on tunnettu mm. näyttävistä potkuistaan. Monipuolisuudessaan Taekwon-Dosta löytyy paljon harjoitteita myös koululiikuntaan sopiville kamppailutunneille, joita voi opettaa kuka tahansa ilman omaa lajitaustaa. Demossa käydään läpi kamppailutaitoja yleisesti kehittäviä harjoitteita sekä harjoitellaan Taekwon-Don lajitaitoja.

Pauliina Hietaniemi
Kouluttajana toimii liikunnan- ja luokanopettaja Pauliina Hietaniemi (LitM). Koululaisten kanssa Pauliina kamppailee Tampereella Tesoman alakoulun liikunnan painotusluokilla sekä yläkoulun puolella liikunnanopettajana. Vapaa-ajallaan Pauliina opettaa Taekwon-Doa vauvasta vaariin sekä toimii Suomen ITF Taekwon-Do maajoukkueen valmentajana. Omalta urheilu-uralta kaapista löytyy kolme MM-kultaa.

Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on tehokasta, hauskaa ja täysin turvallista harjoittelua nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Peruskunto kasvaa huomaamatta sekä lihaskunto ja kestävyys paranee. Koordinaatio ja motoriset ominaisuudet kehittyvät. Onnistumiset palkitsevat ja itsetunto kohenee.

Mira Potkonen
Kouluttajana toimii Mira Potkonen.Mira on entinen huippu nyrkkeilijä, joka on omalla urallaan voittanut esim.

2 x olympiapronssia,

2 x Euroopanmestaruuden, 

2 x MM-pronssia 

Mira Potkonen

Koulupaini