VUODEN 2017 TERVEYSTIEDON OPETTAJA – ANNA HAAPALAINEN MIKKELISTÄ

17.11.2017


Terveystiedon opettajat ovat koolla Jyväskylässä 17.-18.11.2017 Terveystiedon syysseminaarissa teemalla: Seksuaalikasvatus. Seminaarin aluksi julkistettiin vuoden terveystiedonopettaja – huomionosoitus.

Anna Haapalainen, joka työskentelee Ristiinan yhteiskoulun ja lukion liikunnan- ja terveystiedonopettajana, on upea esimerkki uuden ajan terveystiedon opettajasta. Hän on edelläkävijä terveystiedon opetuksen sähköistämisen edistämisessä ja käyttänyt paljon aikaa uusien mahdollisuuksien käyttöönottoon opetuksessa.

Anna perusti vuonna 2013 Terveystieto -nimisen Facebook-ryhmän, jossa on tällä hetkellä 1181 jäsentä. Ryhmä on tuonut terveystiedon opettajille apua ja vertaistukea monenlaisissa kysymyksissä. Kyseisessä ryhmässä Anna on auttanut pyyteettömästi koko Suomen terveystiedonopettajia jakamalla omaa osaamistaan, ideoitaan, oppejaan ja erittäin luovia sekä innostavia opetusvideoita. Esimerkiksi viime joulukuussa hän teki terveystiedon joulukalenterin, jossa hän jakoi ideoita erilaisten sovellusten ja teknisten alustoiden käytöstä terveystiedon opetuksessa.

Hän on uskomattoman aikaansaava, positiivinen ja taitava. Erityisesti teknologian saralla hän on saanut valtakunnan tasolla opettajat kokeilemaan erilaisia sovelluksia.

Anna on edistänyt terveystiedon opetusta myös oppikirjailijana, tuottaen Tabletkoulun 7-9 luokan terveystiedon materiaalia.

Lisätietoja:

Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO ry, terveystietotyöryhmän puheenjohtaja Mirva Ikola, puh. 040 704 2812

Vuoden terveystiedon opettaja Anna Haapalainen, puh. 040 512 1175